Frisk pasta med safransauce og tigerrejer

16 rå tigerrejer med skal

2 fed hvidløg, finthakket

2 spsk god olivenolie

100 g babyspinat, godt skylletpasta med tigerrejer

Sauce:

2½ dl  fiskefond

2½ dl piskefløde

2 spsk limesaft

et nip safrantråde

Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Kog fiskefonden ind til det halve i en gryde uden låg. Tilsæt fløden og kog den igen ind, til den tykner lidt. Tag lidt af den varme sauce op i en kop eller lignende, og opløs safrantrådene i det, hæld det tilbage i saucen. Tilsæt limesaft og varm saucen op til lige UNDER kogepunktet, under  KONSTANT  omrøring. Kog pastaen efter anvisning på embalagen til den er al dente, hæld vandet fra og lad den dryppe af. Svits rejerne med hvidløg i lidt olie ved rimelig høj varme, til de skifter farve og bliver røde, det tager ca. 2 – 3 minutter. De skal kun netop være møre, får de for meget, bliver de nemt kedelige. Vend pastaen i den lune sauce og tilsæt rejer og de skyllede spinatblade, lige inden servering.

Pasta:

300 g durumhvedemel

3 hele æg

1 spsk olie

Melet hældes i en skål. Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel. Når melet har opsuget æggene og olien, æltes dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 minutter. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed. Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. Er den for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere mel. Dejen hviler i ca. 10 minutter, hvorefter den udrulles på en pastamaskine. Dejen rulles igennem pastamaskinens valser op til 7 gange, så der dannes tilpas tynde plader. Dejpladerne tørrer ca. 30 minutter, inden de skæres i tynde strimler.

image_pdfimage_print