Tigerrejer i karry og kokos
4 løg | 8 fed hvidløg |
8 spsk smagsneutral olie | 4 spsk Karry. Gerne madraskarry |
750 g gulerødder | 4 dåser kokosmælk |
60 tigerrejer uden skal | 450 g babymajs |
Salt | 200 g frisk babyspinat |
Pil og hak løg og hvidløg groft. Opvarm en gryde med olie og svits løgene sammen med karry i ca. 2 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden sammen med kokosmælken, og lad det småkoge i 3 – 4 minutter.
Tilsæt tigerrejer og babymajs, og lad det småkoge i yderligere ca. 3 minutter. Smag til med salt, og vend skyllet babyspinat i lige før servering.
Indiske vaniljeris:
4 løg | 8 spsk smagsneutral olie |
4 tsk hele korianderfrø | 4 tsk fennikelfrø |
12 kardemommekapsler | 200 g mandler |
2 vaniljestænger | 12 dl basmatiris |
30 dl vand | 200 g smør |
Salt |
Pil løget, og hak det fint. Brun det ganske let i olie i en gryde.Tilsæt de hele krydderier, mandler og to flækkede vaniljestænger og lad det stege i 2 minutter ved svag varme.Tilsæt risene, og vend det godt sammen. Tilsæt derefter vandet, og bring det i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad risene koge i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Tag gryden fra varmen, og lad risene trække i 5 minutter.
Skær smørret i små tern, og rør det i risene lige før servering. Smag til med salt.