Tigerrejer i karry og kokos

4 løg 8 fed hvidløg
8 spsk smagsneutral olie 4 spsk Karry. Gerne madraskarry
750 g gulerødder 4 dåser kokosmælk
60 tigerrejer uden skal 450 g babymajs
Salt 200 g frisk babyspinat

Pil og hak løg og hvidløg groft. Opvarm en gryde med olie og svits løgene sammen med karry i ca. 2 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden sammen med kokosmælken, og lad det småkoge i 3 – 4 minutter.
Tilsæt tigerrejer og babymajs, og lad det småkoge i yderligere ca. 3 minutter. Smag til med salt, og vend skyllet babyspinat i lige før servering.

Indiske vaniljeris:

4 løg 8 spsk smagsneutral olie
4 tsk hele korianderfrø 4 tsk fennikelfrø
12 kardemommekapsler 200 g mandler
2 vaniljestænger 12 dl basmatiris
30 dl vand 200 g smør
Salt

Pil løget, og hak det fint. Brun det ganske let i olie i en gryde.Tilsæt de hele krydderier, mandler og to flækkede vaniljestænger og lad det stege i 2 minutter ved svag varme.Tilsæt risene, og vend det godt sammen. Tilsæt derefter vandet, og bring det i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad risene koge i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Tag gryden fra varmen, og lad risene trække i 5 minutter.
Skær smørret i små tern, og rør det i risene lige før servering. Smag til med salt.

image_pdfimage_print