Grillede fladbrød med mascarpone og laks

Laksesalat:

2 agurker 2 løg
2 æbler 1000 g varmtrøget laks
6 dl hytteost 500 g rygeost
4 tsk sennep salt og peber
2 dl karse saft fra 3 citroner

Skær agurk, løg og æbler ud i små firkanter. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med citron, salt og peber.

Dej:

4 tsk bagepulver 8 tsk sukker
6 tsk salt 1000 g mel
5 dl mælk 16 tsk olie

Fyld:

16 spsk mascarpone

Bland alle de tørre ingredienser sammen til dejen i en skål og lav en fordybning i midten.

Bland olie og mælk inden det tilsættes, lidt ad gangen, til de tørre ingredienser.

Ælt dejen godt igennem i 5 – 10 minutter.

Læg et klæde over og stil skålen varmt i ca. 10 minutter.

Del dejen i 32 klumper. Rul hver af dem ud til en tykkelse på 2 – 4 mm.

På 16 af de 32 udrullede klumper fordeles en spsk mascarpone.

Læg de andre stykker dej ovenpå og pres dejen godt sammen med en gaffel i siderne.

Kom en anelse olie på begge sider af brødene og grill dem i ca. 5 minutter på hver side ved 180 – 200 grader.

Fordel laksesalat oven på de grillede fladbrød.

 

 

 

 

image_pdfimage_print