Albondigas
Albondigas er små spanske frikadeller i tomatsauce. Denne fantastiske tapas er næsten altid med på menukortet på tapasrestauranterne – både i Danmark og Spanien.
Fars:
1000 g hakket kalvekød | 4 skiver franskbrød |
4 spsk mælk | 2 æg |
2 fintrevne løg | 6 spsk hakket persille |
4 pressede fed hvidløg | Salt og peber |
Rør mælk med æg og udblød brødet heri. Bland lidt efter lidt resten af ingredienserne i og rør farsen godt. Stil farsen i køleskabet, gerne 1 time. Form farsen til frikadeller med ske og hånd og vend dem i mel. Varm god olivenolie op i en pande og steg frikadellerne 2 – 3 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Sauce:
1000 g modne tomater (eller 2 dåser hakkede tomater) | 2 store løg |
4 fed hvidløg | 1 tsk frisk finhakket rosmarin |
1 dl sherry |
Hak tomaterne til saucen fint eller giv dem en tur i blenderen. Hak løgene, finhak hvidløgene og svits begge dele i en gryde med 2 – 3 spsk god olivenolie. Hæld tomaterne i, tilsæt sherryen og den finhakkede rosmarin. Saucen bringes i kog og simrer herefter i 10 minutter under låg. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Lad frikadellerne snurre med i gryden ved meget svag varme i 15 minutter.