Albondigas

Albondigas er små spanske frikadeller i tomatsauce. Denne fantastiske tapas er næsten altid med på menukortet på tapasrestauranterne – både i Danmark og Spanien.

ramblas-tapas-bar-albondigas-600x450[1]

Fars:

1000 g hakket kalvekød 4 skiver franskbrød
4 spsk mælk 2 æg
2 fintrevne løg 6 spsk hakket persille
4 pressede fed hvidløg Salt og peber

Rør mælk med æg og udblød brødet heri. Bland lidt efter lidt resten af ingredienserne i og rør farsen godt. Stil farsen i køleskabet, gerne 1 time. Form farsen til frikadeller med ske og hånd og vend dem i mel. Varm god olivenolie op i en pande og steg frikadellerne  2 – 3 minutter på hver side til de er gennemstegte.

Sauce:

1000 g modne tomater (eller 2 dåser hakkede tomater) 2 store løg
4 fed hvidløg 1 tsk frisk finhakket rosmarin
1 dl sherry

Hak tomaterne til saucen fint eller giv dem en tur i blenderen. Hak løgene, finhak hvidløgene og svits begge dele i en gryde med 2 – 3 spsk god olivenolie. Hæld tomaterne i, tilsæt sherryen og den finhakkede rosmarin. Saucen bringes i kog og simrer herefter i 10 minutter under låg. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Lad frikadellerne snurre med i gryden ved meget svag varme i 15 minutter.

image_pdfimage_print