And med portvin og Pastinak

 

 

Rids skindsiden på andebrysterne, fjern hinder på kødsiden. Læg brystet med skindsiden nedad på en pande.

Steg til skindet er gyldent (175 grader). Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 60 grader. Lad det hvile 10 minutter før udskæring.

Sauce:

3 andelår 3 dl portvin
1,5 dl balsamico 500 g koldt smør

 Kog andelår i 2 timer. Fonden koges ned til ca. 2 dl. I en gryde kommes portvin og balsamico og koges ned til det nærmest er en sirup. Kom den nedkogte fond på og kog op. Tag af blusset og kom kolde smørtern i mens der piskes. Server straks.

Pastinak:

8 pastinakker 1 pk smør
2 citroner  Bredbladet persille

Skræl pastinakkerne. Skær 18 tykke skiver af de største pastinakker – resten koges til mos.

De tykke skiver bages møre i ovnen dryppet med lidt olivenolie.

Kog resten af pastinakkerne møre og hæld vandet fra. Mos med en kartoffelmoser eller et stort piskeris. Mos klatter af smør i til ønsket konsistens – det skal ikke være en alt for fin mos.

Smag til med salt/peber og citron. 

Anret med en skefuld sovs på en lun tallerken læg en lun skive pastinak på.

Skær tykke skiver af andebrystet og skær det til i siderne så det nærmest er kvadratisk.

Drys med salt/peber.

Kom pastinakmos på anden og slut med lidt grønt.

 

 

image_pdfimage_print