Båndpasta med græskar, chorizio og parmasan
1500 g frisk båndpasta | 3 stk hokkaido | 400 g schoricio |
olivenolie | frisk timian | frisk rosmarin |
2 økologiske citroner | chili | hvidløg |
4 stk fintskåret skalotteløg | hvidvin | parmesan |
græskarkerner |
Flæk et græskar og fjern “indmad” og kerner.
Skær græskar i både og læg dem på bagepapir på en bageplade. Dryp med olivenolie. Drys med finthakkede krydderurter, chili, salt og peber og skallen af citronerne. Bag græskarbådene i ovnen i 10 – 15 minutter ved 180 grader. Prik i dem undervejs; de skal være faste, men møre. Imens hakker du skalotteløg, skærer pølserne i tern og piller hvidløgene. Steg det hele på panden ved jævn varme. Smag på hvidvinen! Hvis den er god, tilsætter du et stort glas af den til panden, og lader det koge væk. Skæt græskar i store tern, og vend det med kødet på panden. Smag til. Kog pastaen efter anvisningen og vend den sammen med græskar og pølsekød. Drys med ristede græskarkerner og revet parmesan.