Chilirejer på tangsalat

Chilirejer (Kopier)36 store rå (kina)rejer

4 spsk olivenolie

4 fed hvidløg

meget finthakket revet skal af 2 limefrugter

1 tsk tørrede chiliflager

Salat:

2 dl grov bulgur 4 dl vand eller lys bouillon
1 nip gurkemeje eller safran 1½ – 2 spsk olivenolie
saft af 1 citron eller limefrugt ca. 100 g grøn tangsalat
2 – 3 spsk finthakket dild evt. salt og kværnet peber

Pil skallen af rejerne, lad halen sidde på. Bland olien med hvidløg, lime og chili, og vend rejerne heri. Stil dem koldt. Skyl bulguren, og kog den i 10 minutter i vand/bouillon og gurkemeje. Lad den trække under låg i endnu 10 minutter. Rør igennem med en gaffel, og vend olie og citronsaft i. Køl af. Smag til med salt og peber og evt. mere olie og citron. Smagen skal være frisk. Anret i små portioner, og top op med lidt tangsalat. Rist rejerne hurtigt på en meget varm pande, til de er flot røde. Læg dem på salaten, og server dem så lune som muligt. Kan pyntes med dild eller citron. 

image_pdfimage_print