Duebryst serveret på skovpurè
2 æbler | 8 jordskokker |
1/2 skalotteløg | 1 spsk smør |
Rosmarin | Salt og kværnet peber |
6 duebryster | 2 spsk rapsolie |
1/2 tørrede tranebær | 6 tørrede abrikoser |
Kværnet peber |
Tænd ovnen på 150 grader. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i grove terninger. Pil skalotteløget og hak det fint. Brun alle tre dele let i smør. Hæld ca. 1 dl vand ved og kog jordskokker og æbler møre i 15 minutter. Mos det sammen til en grov purè og smag til med hakket rosmarin, salt og peber.
Steg duebrysterne med skindsiden nedad i olie på panden i et par minutter. Læg dem herefter i en smurt bradepande og steg dem i ovnen i ca. 7 minutter.
Hak tranebær og abrikoser og steg dem på panden i fedtet fra duebrysterne i et par minutter.
Server duebrysterne i skiver med æble, jordskokkepurè og drys af tranebær og abrikos.