Duebryst serveret på skovpurè

2 æbler 8 jordskokker
1/2 skalotteløg 1 spsk smør
Rosmarin Salt og kværnet peber
6 duebryster 2 spsk rapsolie
1/2 tørrede tranebær 6 tørrede abrikoser
Kværnet peber

Tænd ovnen på 150 grader. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i grove terninger. Pil skalotteløget og hak det fint. Brun alle tre dele let i smør. Hæld ca. 1 dl vand ved og kog jordskokker og æbler møre i 15 minutter. Mos det sammen til en grov purè og smag til med hakket rosmarin, salt og peber.

Steg duebrysterne med skindsiden nedad i olie på panden i et par minutter. Læg dem herefter i en smurt bradepande og steg dem i ovnen i ca. 7 minutter.

Hak tranebær og abrikoser og steg dem på panden i fedtet fra duebrysterne i et par minutter.

Server duebrysterne i skiver med æble, jordskokkepurè og drys af tranebær og abrikos.

image_pdfimage_print