Jordskokke panna cotta med stenbiderogn

Panna cotta:

1500 g rensede jordskokker

150 g smøra2.jpg-for-web-small

12 dl  mælk

4,5 dl  fløde

15 blade husblas

Jordskokkerne koges møre i mælk, smør og fløde.  Husblassen opblødes i  vand. Massen blendes, og husblassen røres ud heri. Sigt massen og  hæld den i 18 ”dessert” skåle. Lad den blive helt kold.

Rødbedechips:

6 rødbeder skæres så tyndt som muligt, det gøres bedst på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Skiverne friteres i olien ved 140 grader, indtil de er gyldne.  Lægges så på fedtsugende papir og drysses med salt.

Anretning

1 kg rogn

Fordel et lag stenbiderrogn ud over hver tallerken og pynt med dild og rødbedefrites.

image_pdfimage_print