Kartoffelblinis med røget laksemousse
Kartoffelblinis:
1,2 kg kartoffler, kogt møre | 10,50 spsk hvedemel |
14 spsk cremefraiche 38% | 3,50 knivspids bagepulver |
7 æg, delt i hvide og blomme | Salt |
Peber | 3,50 spsk smør, til stegning |
Rør mel og bagepulver sammen. Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
Røget laksemousse:
500 g varmrøget laks | 4 spsk mayonnaise |
12 dl cremefraiche 38% | Purløg, fintklippet |
3 øko citron, saft og lidt revet skal | Salt |
Peber |
Rør den varmtrøgede laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens. Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt. lidt stenbiderrogn, når det er sæson.