Kartoffelblinis med røget laksemousse

 

Kartoffelblinis:

1,2 kg kartoffler, kogt møre  10,50 spsk hvedemel
14 spsk cremefraiche 38% 3,50 knivspids bagepulver
7 æg, delt i hvide og blomme Salt
Peber 3,50 spsk smør, til stegning

Rør mel og bagepulver sammen. Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.

Røget laksemousse:

500 g varmrøget laks 4 spsk mayonnaise
12 dl cremefraiche 38% Purløg, fintklippet
3 øko citron, saft og lidt revet skal  Salt
Peber  

Rør den varmtrøgede laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens. Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt. lidt stenbiderrogn, når det er sæson.

                                 

                               

 

                                 

                                                                 

                                       

                                                                              

image_pdfimage_print