Kyllingeterrine med balsamico sirup

a4.jpg-for-web-normal900 g kyllingelever

6 spsk smør

1,5 tsk salt

450 g tempereret smør

450 g blandede svampe

12 spsk portvin

peber

Skær kyllingeleveren i tern på ca. 2 cm. Rens svampene og skær i mindre stykker. Brun lever af på en pande, tilsæt portvin og lad den koge ind. Lad det køle af. Steg svampene og lad dem køle af. Blend halvdelen af lever og svamp. Tilsæt smørret i små tern og blend det til glat konsistens. Massen vendes sammen med resten  af svampene og lever, og smages til med salt og peber. Kom det i en form beklædt med film og stil på køl.

Balsamicosirup:

1 dl  balsamico

2 dl   sukker

Kog sukker og balsamico sammen, til det bliver tykt. Skær terrinen i skiver med en lun kniv. Serveres på salat med balsamico-sirup og ristede valnødder.

image_pdfimage_print