Laks med mild pebersauce
1,5 kg laks | 2 bakker champignon |
8 æggeblommer | 200 g blød smør |
Salt og peber | 1 pt hakket purløg |
Hak champignonerne fint og sauter dem møre. De køles af og evt. væde hældes fra.
Champignonerne blandes med smør, hakket purløg, æggeblommer, salt og peber.
Champignonmassen smøres oven på laksefileten, og den skæres i portionsstykker.
Læg laksestykkerne i en bradepande med bagepapir og gratiner dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 7 minutter.
Mild pebersauce:
2 løg | 1,5 dl hvidvinseddike |
500 g smør | 2 tsk gurkemeje |
3 tsk røde peberkorn |
Hak løgene fint og sauter dem i en smule smør – de må ikke tage farve. Tilsæt gurkemeje, røde peberkorn og eddiken, og lad den reducere en smule. Pebersaucen passeres gennem en sigte, og umiddelbart før servering varmes saucen en anelse op , og der piskes tern af kold smør i – Pas på, at saucen ikke skiller. Den må ikke komme i kog.
Saucen serveres i en forvarmet skål ved siden af laksen.
Pynt:
En “tot” krydderurt, små gulerodsstænger, grønne asparges og et par meget små kartofler eller dampede urter.