Pandekage med rygeost og røget laks

240 g mel 4 æg
4 dl mælk ½ tsk salt
6 spsk vindruekerneolie

pandekage-med-rygeost-og-roeget-laks

Pisk mel og æg forsigtigt sammen. Når æggene har opsuget melet tilsættes mælken. Rør til dejen er tyktflydende. Tilsæt salt og olie. Lad dejen hvile i køleskabet en times tid. Bag pandekagerne – de skal være så tynde som muligt. Læg bagepapir mellem hver pandekage. Lad pandekagerne afkøle i køleskabet.

1 dl cremefraiche 18% 400 g rygeost (uden kommen)
Salt og peber 400 g laks i tynde skiver
1 dl finthakket purløg 1 dl finthakket dild

Rør cremefraichen og rygeosten sammen i en skål og smag cremen til med salt og peber. Smør rygeostecremen rundt på hele pandekagen. Læg de tynde lakseskiver over. Læg en stribe af det finthakkede dild og purløg i midten af pandekagen. Rul rouladen fast sammen og pak den ind i film. Læg den i køleskabet ind til serveringen.

Olivendressing:

8 spsk olivenolie 1 spsk citronsaft
Salt Peber

Pynt:

20 små træspyd 40 stk tigerrejer eller store rejer
Feldtsalat Dildkviste
image_pdfimage_print