Pandekage med rygeost og røget laks
240 g mel | 4 æg |
4 dl mælk | ½ tsk salt |
6 spsk vindruekerneolie |
Pisk mel og æg forsigtigt sammen. Når æggene har opsuget melet tilsættes mælken. Rør til dejen er tyktflydende. Tilsæt salt og olie. Lad dejen hvile i køleskabet en times tid. Bag pandekagerne – de skal være så tynde som muligt. Læg bagepapir mellem hver pandekage. Lad pandekagerne afkøle i køleskabet.
1 dl cremefraiche 18% | 400 g rygeost (uden kommen) |
Salt og peber | 400 g laks i tynde skiver |
1 dl finthakket purløg | 1 dl finthakket dild |
Rør cremefraichen og rygeosten sammen i en skål og smag cremen til med salt og peber. Smør rygeostecremen rundt på hele pandekagen. Læg de tynde lakseskiver over. Læg en stribe af det finthakkede dild og purløg i midten af pandekagen. Rul rouladen fast sammen og pak den ind i film. Læg den i køleskabet ind til serveringen.
Olivendressing:
8 spsk olivenolie | 1 spsk citronsaft |
Salt | Peber |
Pynt:
20 små træspyd | 40 stk tigerrejer eller store rejer |
Feldtsalat | Dildkviste |