Røget laks i pandekageroulade med rygeost og ørredrogn
Pandekager:
360 g mel | 6 æg | ½ tsk salt |
6 dl mælk | 9 spsk olie |
Pisk æg, mel og salt sammen. Tilsæt mælken og rør dejen glat. Tilsæt olien. Lad dejen hvile lidt inden den bages til tynde pandekager på en varm pande.
Fyld:
1½ dl cremefraiche | 600 g rygeost uden kommen | Salt og peber |
600 g laks i skiver | 1 glas ørred rogn | 2 potter fint hakket purløg |
Rør en dressing af creme fraichen og rygeost og smag evt. til med salt og peber. De kolde pandekager lægges glat på bagepapir, og dressingen smøres på. Læg skiver af laks på. Midt på lægges en stribe af rogn og purløg. Rul sammen til en roulade og læg den i køleskabet.
Dressing:
2 spsk citronsaft | 12 spsk olivenolie | salt og peber |
Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Skær skiver af rouladen og anret på salat dryppet med dressing.