Urtebagt ricotta med varmrøget laks og ristede asparges
8 spsk fintsnittet purløg
2 dl olivenolie
6 bægre ricotta, i alt ca 2000g | 8 sammenpiskede æg |
160 g revet parmesan eller grana | 5 fed knust hvidløg |
1 dl fintskåret dild | 1 dl fintskåret purløg |
salt | 1 tsk friskkværnet peber |
1000 g varmrøget laks | 2 bundter grønne asparges |
8 tsk olivenolie |
Lav først dressingen. Blend purløg med olivenolie. Lad olien trække en times tid, og hæld den så gennem en sigte.
Rør ricotta, æg og parmesan sammen, tilsæt hvidløg og krydderurter, og smag til med salt og peber. Fordel ricottamassen i velsmurte aluforme (muffinforme) på ca 1½ dl, og bag dem i ovnen ved 2250 i ca. 20 min. til de er gyldne, faste og har hævet. Lad dem derefter afkøle – de vil falde lidt sammen. Snit aspargeserne i lange stykker på skrå, og rist dem 2 – 3 min. i lidt olivenolie. Vend den bagte ricotta ud af formene, pynt med asparges og laks, og dryp purløgolien over.