Varm svampesalt med stegt polenta
375 g polenta (majsgryn) | 1½ liter vand |
2 tsk groft salt + ekstra til svampe | 500 g blandet salat |
1500 g blandede svampe (Karl Johan etc.) | 3 fed hvidløg |
10 spsk olivenolie | peber |
evt. 1 knsp muskatnød | saft fra 1 citron |
parmesan |
Lav polentaen senest 2 timer inden brug – gerne dagen før. Varm vandet op i en tykbundet gryde, til det koger. Tilsæt salt, og hæld polentaen i, mens du pisker ihærdigt – den må ikke klumpe. Skru ned til lav varme, og lad polentaen simre i 30 – 40 minutter. Smag til med salt og hæld den over i en lille form smurt med olivenolie. Lad polentaen køle helt af. Herefter er den fast, og kan skæres ud i skiver på 1 cm`s tykkelse.
Rens salat og svampe, og del de store svampe i mindre stykker. Hak hvidløget fint. Varm ca. 1 spsk olie i en meget varm pande, og svits svampene her i. Når de begynder at tage farve efter 5 minutter, tilsættes hvidløg og evt. muskat. Krydr med salt og sort peber. Steg hvidløget med i 2 minutter, og sluk for varmen.
I en anden pande varmes 2 spsk olie. Steg den skivede polenta i olien til den bliver sprød. Den skal have ca. 5 minutter på hver side. Drys polentaen med lidt salt..
Vend salat og svampe sammen med lidt olivenolie og saften fra citronen, Servèr med den stegte polenta og groftrevet parmesan over.