Gullash-suppe
3 løg | 9 fed hvidløg | 1 kg oksekød |
1 kg rodfrugter | 200 g bacon | 6 tsk kommen |
3 tsk cayenne | 3 spsk paprika | 6 laurbærblade |
3 ds tomatpuré | 3 ds flåede tomater | 2½ liter vand |
salt | Græsk yoghurt | Persille |
Hak løg og hvidløg. Afpuds kødet og skær det i tern på 1 x 1 cm. Rengør rodfrugterne og skær dem i tern på 1 x 1 cm. Skær bacon i tern, og steg det i en varm gryde. Brun kødet i bacon-fedt (tilsæt evt. lidt olie). Tilsæt løg og bacon. Steges nogle minutter sammen med kommen. Tilsæt tomatpuré og varm det igennem. Tilsæt de øvrige krydderier, tomater og vand. Kog suppen til kødet er næsten mørt og tilsæt så urterne. Smag suppen til, anret og garnér med græsk yoghurt og persille.