Kartoffelsuppe med hasselnød- og rugbrødsknas
2 spsk rosmarin | 1800 g bagekartofler |
2 spsk olivenolie | 300 g løg |
200 g hasselnødder | 1 lille rugbrød i skiver |
salt | 3 liter vand eller grøntsagsbouillon |
4 fed hvidløg |
Skræl kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. Pil løg og hvidløg og hak begge dele. Sautèr kartofler, løg, hvidløg og rosmarin i olie i en stor gryde, uden at det tager farve. Kom vand eller bouillon på og lad suppen simre under låg i 40 – 45 minutter, eller til kartoflerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med rigeligt salt og peber. Rugbrødet skæres i små tern og ristes på en pande i lidt olie. Hak imens nødderne groft og rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne. Krydder dem med rosmarin og salt. Bland nødder og rugbrød. Anret suppen toppet med hasselnøddeknaset og servèr straks.