Jordskokkesuppe med fennikel og laksebruchetta
3 kg jordskokker | 3 stilke bladselleri | 90 g smør |
3 liter hønsebouillon | salt og peber | Det hvide af 3 porrer |
3 fennikel | 6 dl tør hvidvin | 6 dl piskefløde |
Laksebruchetta:
36 skiver flutes | 12 spsk god mayonnaise |
6 tsk. wasabi eller 1 spsk reven peberrod | 600 g røget laks i tynde skiver |
peber |
En skål friskhakket persille til drys
Skræl jordskokkerne, og skær de rensede grøntsager i mindre stykker. Svits dem i smør i en gryde. Tilsæt vinen, og kog det kort igennem. Tilsæt bouillon, og lad det snurre ca. 30 minutter under låg. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor, og pres den gennem en pùresigte. Varm suppen op igen, og smag til med fløde, salt og peber. Rist fluteskiverne. Rør mayonnaise og wasabi sammen, og smør det på brødskiverne. Læg lakseskiverne over. Server brødene til suppen sammen med friskhakket persille. Sæt evt. brødene på spyd og pyntet med lidt ekstra wasabi.