Spinatsuppe (med ingefær og kokosmælk)
4 store porer | 3 l bouillon |
6 store håndfulde frisk spinat | 2 dåser kokosmælk |
2 spsk karry | 2 tsk stødt chili eller Sambal Olek |
Et stykke ingefær, ca. på størrelse | med 2 tommelfingre |
Olie til stegning | 3 fed hvidløg, presset |
Salt | Peber (gerne citronpeber) |
Skær enderne af porerne, skær dem op på langs og rens dem for jord under koldt vand. Hak dem groft. Skær skrællen af ingefæren og hak den fint. Kom porrer og ingefær i en gryde sammen med olien, peber, chili/Sambal Olek og karry. Svits det hele under jævn varme i ca. 4 – 5 minutter, eller indtil du begynder at kunne dufte porerne rigtig godt. Tilsæt bouillon, kokosmælk og spinat. Lad det småkoge under låg i ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen, og blend indholdet med en stavblender. Smag nu til med salt, 3 fed presset hvidløg, og suppen er klar til servering på forvarmede tallerkener.
Kan evt. pyntes med mønster af creme fraiche.
MAJSMUFFINS MED BACON:
280 g majsmel | 280 g hvedemel |
60 g sukker | 2 tsk bagepulver |
2 tsk salt | 6 dl kærnemælk |
4 æg | 140 g smør, smeltet |
240 g revet ost (Cheddar) | 200 g bacontern, sprødstegte |
Ovnen forvarmes til 180 grader. To muffinforme med plads til 12 stk i hver pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir. Hæld majsmel, hvedemel, sukker og bagepulver ned i en stor røreskål. Tilsæt en smule salt. Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør sammen i en mindre skål. Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt mælkeblandingen. Rør det hele let sammen med en grydeske. Vend ost og bacontern i dejen. Fordel dejen i de smurte forme. De skal være ca. 2/3 fyldt op med dej. Bag dem i ca. 15 – 20 minutter. Prøv evt. med en strikkepind, om dine muffins er færdige. Vend de færdige majsmuffins ud på en bagerist.