Ærtesuppe med varmtrøget laks og creme fraiche

15 dl kyllingebouillon 3 spsk olivenolie
3 spsk smør 3 store scalotteløg
3 fed hvidløg 1900 g friske ærter eller små, fine fryseærter
3 dl creme fraiche 38% salt og peber
1000 g varmtrøget laks


Bring bouillonen i kog, og lad den stå og simre, indtil den skal bruges. Snit scalotteløg og hvidløg fint, og smelt smørret sammen med olien i en gryde. Svits løgene ved medium varme under omrøring i 4 – 5 minutter, indtil de er blanke og gennemsigtige. tilsæt ærter og bouillon, og lad suppen simre et par minutter. Tag gryden af varmen, og blend suppen, til den er fin og cremet. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt creme fraichen og varm den forsigtigt op, uden at lade den koge. Krydr med salt og friskkværnet peber, og tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis du synes suppen er for tyk. Server med et stykke varmtrøget laks og en skefuld creme fraiche på toppen. Pynt også gerne med lidt frisk dild.

image_pdfimage_print