Grønkålssuppe
4 løg, finthakkede | 6 fed hvidløg, finthakkede |
1600 g kartoffel, skrællede og skåret i tern | 2,40 liter grøntsags bouillon |
500 g grønkål, finthakket | 2 dl piskefløde |
2 spsk. olivenolie | Salt og Peber |
Til servering:
2 æbler i tern | 2 dl græskarkerner, ristede på panden |
Chips af grønkål |
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie i et par minutter ved middelvarme, indtil løgene er klare og gennemsigtige. Tilsæt kartofler og grøntsagsbouillon. Kog op og lad det simre under låg, indtil kartoflerne er møre.
Kom grønkål i gryden og lad det koge yderligere i 3 minutter. Tilsæt piskefløde og blend suppen, til den er luftig og cremet. Smag til med salt og peber.
Server med et drys af ristede grønkålschips, æble i tern og ristede græskarkerner.