Grønkålssuppe

4 løg, finthakkede   6 fed hvidløg, finthakkede
1600 g kartoffel, skrællede og skåret i tern 2,40 liter grøntsags bouillon
500 g grønkål, finthakket 2 dl piskefløde
2 spsk. olivenolie Salt og Peber

 

 

Til servering:

2 æbler i tern 2 dl græskarkerner, ristede på panden
Chips af grønkål  

 

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie i et par minutter ved middelvarme, indtil løgene er klare og gennemsigtige. Tilsæt kartofler og grøntsagsbouillon. Kog op og lad det simre under låg, indtil kartoflerne er møre.

Kom grønkål i gryden og lad det koge yderligere i 3 minutter. Tilsæt piskefløde og blend suppen, til den er luftig og cremet. Smag til med salt og peber.

Server med et drys af ristede grønkålschips, æble i tern og ristede græskarkerner.

                                        

         

                                  

                                                

 

 

 

                                                     

 

 

 

image_pdfimage_print