Suppe med sød kartoffel og gulerod
2½ friske røde chilier | 2½ løg |
5 fed hvidløg | 1 kg gulerødder |
1 kg søde kartofler | 2½ spsk olivenolie til stegning |
2 l hønsefond | 5 dl piskefløde |
2½ limefrugter | Salt og peber |
Hak chili, løg og hvidløg, og skræl og hak gulerødderne og de søde kartofler. Varm olie og fennikelfrø i en gryde i 2 minutter. Tilsæt grøntsagerne i gryden, og steg dem i 5 minutter. Hæld hønsefond i gryden. Lad grøntsagerne koge under låg, til de er møre. Blend suppen med en stavblender, og tilsæt piskefløde i gryden. Rør rundt, og smag til med lime, salt og peber.
Topping:
7 forårsløg | 2½ dl cremefraiche 18 % |
Snit forårsløg fint, og drys det over suppen. Servér med cremefraiche.