Svampesuppe med blomkål og purløg

1500 g blomkål, renset og skåret i buketter 75 g smør
3 skrællede bagekartofler i tern 300 g hakkede zittauerløg
450 g rensede svampe skåret i mindre stykker 15 g olivenolie
1 1/2 l hønsebouillon 12 dl sødmælk
6 dl Karolines Køkken Piskefløde 38% Salt og peber
450 g rensede østershatte til fyld i suppen 30 g hakket purløg

Tilberedning:

Smelt smørret ved lav varme i gryden sammen med blomkål, kartofler og løg. Læg låg på gryden, og lad grøntsagerne dampe ved lav varme i ca. 10 minutter eller til de er bløde. Rist imens på en meget varm pande alle svampene i lidt olie – gerne ad flere omgange. Sæt halvdelen til side, og hæld resten i gryden.

Tilsæt bouillon og kog suppen op. Tilsæt derefter mælken og kog forsigtigt suppen op igen. Kog suppen igennem i ca. 15 min. eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender og hæld derefter fløden i. Varm suppen igennem og smag til med salt og kværnet peber. Drys med purløg, de resterende svampe og servér med groft brød. (se Koldhævede boller)

20092022

 

image_pdfimage_print