Muslinger i cremet sauce (M)
Moules a la creme: 4 personer
Et net muslinger | 1 løg |
3 fed hvidløg | En håndfuld persille |
2 dl hvidvin | 2½ dl piskefløde |
1 citron | Salt og peber |
Skyl muslingerne og kasser dem, som ikke lukker sig, når du banker på dem, og fjern skægget, som stikker ud fra skallen.
Hak løget og de 3 fed hvidløg.
Svits løget af i en gryde, uden det får for meget farve. Tilsæt 2 dl hvidvin og 3 fed hakket hvidløg. Kog det 3/4 ind.
Tilsæt muslingerne og læg låg på. Lad dem koge i godt 5 minutter, indtil alle har åbnet sig og sluppet kanten af skallen. Vend forsigtigt rundt i dem undervejs. Ryst evt. gryden.
Tag muslingerne op og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Hold muslingerne varme i et fad i en ovn.
Hæld piskefløden ned i gryden, og kog det ind til det tykner let. Tilsæt persillen og smag til med citron, salt og peber.
Anret og hæld saucen over.