Fiskesuppe med pocheret fisk og kørvel
8 kg fiskeben | 12 dl hvidvin | 4 fed hvidløg |
4 løg | 2 gulerødder | 2 porer |
1 selleri | 6 lauerbærblade | Evt. peberkorn |
1 liter fløde | 2 tsk ingefær | 1,5 kg fiskefiletter |
Skyl ben. Grønsagerne rengøres og skæres i tern. Sauter grønsagerne i en stor gryde og tilsæt vinen og kog den ned til det halve. Kom ben og vand på til de er dækkede. Kog i 20 minutter og lad suppen trække i 20 minutter. Suppen sigtes og koges ned til 1,6 l. Smag til med friskrevet ingefær. Fiskene skæres i stykker og porcheres i suppen. Serveres med frisk kørvel.
Ciabatta med græskarkerner:
6½ dl vand | 50 g gær |
2 spsk herbes de provence | 2 dl græskarkerner |
1 kg mel | 1 æg til pensling |
Opløs gæren i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i. Lad dejen hæve i 30 minutter og form den til små brød. Pensl med æg og lad brødene hæve igen. Bages ved 200 grader i 15 minutter.