Grøntsagssuppe med bacon og svampe
3 kg blandede grøntsager, f,eks, gulerødder, porer, fennikel og peberfrugter
15 dl fond | 6 dåser flåede, hakkede tomater |
3 fed hvidløg | 6 kviste frisk timian |
3 dl fløde 18% | salt og peber |
750 g champignon | 600 g bacon |
Grøntsagerne skæres i mindre stykker og hvidløgene hakkes fint. Kom grøntsager, fond og flåede tomater i en gryde sammen med hvidløg og timian. Kog grøntsagerne til de er møre, ca. en halv time. Tag timiankvistene op og blend grøntsagerne til en tyk flydende ensartet masse. Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og kog suppen op. Smag til med salt og peber. Champignonerne skæres i skiver og ristes gyldne på en tør pande. Steg bacon sprød på en tør pande og læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Servèr suppen varm med champignon og bacon samt groft brød (evt. maltboller)