Kartoffelsuppe med dild og laks
16 kartofler
4 selleristilke
2 porrer
3 liter bouillon
6 kviste timian
2 løg
smør
4 lauerbærblade
1 bundt urter (eller fransk krydderiblanding “Fransk blanding”)
salt og peber
Skræld kartoflerne, og skær dem i store stykker. Snit den hvide del af porrerne groft (undgå den grønne del) samt selleristilkene og løgene. Steg det hele sammen med en stor klat smør. Når grøntsagerne er blanke (men stadig sprøde), tilsætter du kartoflerne. Steg i yderligere nogle minutter, og tilsæt derefter bouillon og den franske krydderiblanding. Lad det simre i 30 minutter. (Hvis du har brugt et bundt urter, tager du det op efter 30 minutter). Purer derefter suppen, så den er jævn.
2 potter dild
en side røget laks i skiver
creme fraiche
Hak dilden fint og skær laksen i stykker. Pynt suppen med laks, dild og creme fraiche.