Kartoffelsuppe med dild og laks


16 kartofler

4 selleristilke

2 porrersuppe.JPG-for-web-normal

3 liter bouillon

6 kviste timian

2 løg

smør

4 lauerbærblade

1 bundt urter (eller fransk krydderiblanding “Fransk blanding”)

salt og peber

Skræld kartoflerne, og skær dem i store stykker. Snit den hvide del af porrerne groft (undgå den grønne del) samt selleristilkene og løgene. Steg det hele sammen med en stor klat smør. Når grøntsagerne er blanke (men stadig sprøde), tilsætter du kartoflerne. Steg i yderligere nogle minutter, og tilsæt derefter bouillon og den franske krydderiblanding. Lad det simre i 30 minutter. (Hvis du har brugt et bundt urter, tager du det op efter 30 minutter). Purer derefter suppen, så den er jævn.

2 potter dild

en side røget laks i skiver

creme fraiche

Hak dilden fint og skær laksen i stykker. Pynt suppen med laks, dild og creme fraiche.

image_pdfimage_print