Kartoffelsuppe med gyldne selleristave og pesto
2 spsk olivenolie | 2 kg kartofler |
100 g smør | 2½ liter vand |
3 dl fløde | citronsaft |
3 porrer | 2 små knoldselleri |
olie til stegning | frisk timian |
Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver (brug kun det hvide) og hak hvidløg fint. Sauter kartofler, porrer og hvidløg ved svag varme i olivenolie til de er gyldne. Tilsæt vand og timian, læg låg på og kog i ca. 25 minutter, til de er møre. Blend suppen og monter med fløde. Smag til med salt, peber og citronsaft og monter til sidst med smørret. Selleri renses og skæres i tynde stolper. Steg dem møre i olie og drys med salt. Suppen anrettes med selleristave og en skefuld pesto.
Pesto:
2 pt basikum | 3 fed hvidløg |
olie (ca. 2 dl) | 100 g parmasan |
200 g pinjekerner | 1 tsk salt |
Ost, hvidløg og pinjekerner blendes. Resten tilsættes og smages til.