Kartoffelsuppe med gyldne selleristave og pesto

2 spsk olivenolie 2 kg kartofler
100 g smør 2½ liter vand
3 dl fløde citronsaft
3 porrer 2 små knoldselleri
olie til stegning frisk timian

B8.jpg-for-web-small

Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver (brug kun det hvide) og hak hvidløg fint. Sauter kartofler, porrer og hvidløg ved svag varme i olivenolie til de er gyldne. Tilsæt vand og timian, læg låg på og kog i ca. 25 minutter, til de er møre. Blend suppen og monter med fløde. Smag til med salt, peber og citronsaft og monter til sidst med smørret. Selleri renses og skæres i tynde stolper. Steg dem møre i olie og drys med salt. Suppen anrettes med selleristave og en skefuld pesto.

Pesto:

2 pt basikum 3 fed hvidløg
olie (ca. 2 dl) 100 g parmasan
200 g pinjekerner 1 tsk salt

Ost, hvidløg og pinjekerner blendes. Resten tilsættes og smages til.

image_pdfimage_print