Linsesuppe med citronolie og parmesan
2 løg | 4 gulerødder |
2 spsk olivenolie | 3 tsk karry |
2 fed hvidløg | 300 g bacon |
400 g linser | 3 l bouillon |
7,5 dl fløde | salt og peber |
4 spsk olivenolie | 2 økologiske citroner |
Parmesan | Bredbladet persille |
Hak løggene. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Varm olien i en gryde og brun karryen af.
Tilsæt løg, gulerødder, presset hvidløg, bacon og steg så i et par minutter. Skyl linserne og afdryp dem. Kom linser og bouillon i gryden og kog i ca. 30 minutter. Tilsæt fløde, og varm op. Smag suppen til med salt og peber.
Rør olie med med revet citronskal og saft.
Top suppen med citronolie, parmesanflager og bredbladet persille.
Server med brød. (Hurtigt madbrød)