Linsesuppe med gulerod og citron
600 g grønne linser | 2 tsk spidskommen | 8 hakkede løg |
20 groftrevne gulerødder | 2 spsk grøntsagsbouillon | 1 bt hakket persille |
8 laurbærblade | salt | 2 tsk karry |
20 dl vand, kogt og stadig varmt | olivenolie | saften af 2 citroner |
8 fed hakkede hvidløg | 1 liter piskefløde | 2 tsk fintrevet ingefær |
Skyl linserne i en si. Brænd karry og spidskommen af i en stor varm gryde med olivenolie. Hæld løg, hvidløg og gulerødder i gryden til krydderierne, og steg, til løgene er blevet klare. Hæld varmt vand og bouillon i gryden. Bring det i kog og kog linserne. Tilsæt det halve af citronsaften og et halvt bt persille. Gem resten af persillen til pynt. Kog op, og tilsæt fløde, lauerbærblade og ingefær, og lad suppen simre i 35 minutter. Hæld den sidste citronsaft i suppen. Smag til med salt, og server med et drys persille. Kan serveres med “Oprydningsbrød” (se brød)