Linsesuppe med gulerod og citron

Linsesuppe 1

600 g grønne linser 2 tsk spidskommen 8 hakkede løg
20 groftrevne gulerødder 2 spsk grøntsagsbouillon 1 bt hakket persille
8 laurbærblade salt 2 tsk karry
20 dl vand, kogt og stadig varmt olivenolie saften af 2 citroner
8 fed hakkede hvidløg 1 liter piskefløde 2 tsk fintrevet ingefær

Skyl linserne i en si. Brænd karry og spidskommen af i en stor varm gryde med olivenolie. Hæld løg, hvidløg og gulerødder i gryden til krydderierne, og steg, til løgene er blevet klare. Hæld varmt vand og bouillon i gryden. Bring det i kog og kog linserne. Tilsæt det halve af citronsaften og et halvt bt persille. Gem resten af persillen til pynt. Kog op, og tilsæt fløde, lauerbærblade og ingefær, og lad suppen simre i 35 minutter. Hæld den sidste citronsaft i suppen. Smag til med salt, og server med et drys persille. Kan serveres med “Oprydningsbrød” (se brød)

image_pdfimage_print