Muslinger a la Ruths (T)
Semi – tørrede tomater :
1 kg modne cherrytomater, skyllede og halverede | Skallen fra 1 citron (tyndskrællet) |
4 – 5 hvidløg, groft hakket | 1 tsk. sukker |
1 dl olivenolie | 4 kviste timian |
Friskkværnet peber |
Alt vendes godt sammen og tomaterne vendes med skærefladen opad. Bages i 3 timer ved ca. 90 grader, varmluft, til de er semi-tørrede. Dæk de bagte tomater med olivenolie, så de kan holde sig minimum 2 uger på køl.
Dampede blåmuslinger :
4,5 – 5 kg blåmuslinger | 5 fed hvidløg, skrællet |
20 skalotteløg, skrællet | 150 g soltørrede tomater |
4 dl hvidvin | 4 dl fløde |
peber | olie |
Rens blåmuslingerne grundigt i koldt vand. De åbne eller beskadigede blåmuslinger sorteres fra. Skær hvidløg og skalotteløg i tynde skiver. Skær soltørrede tomater i grove stykker. Skær citronen i både og skær dem i meget fine skiver. Hæld alle ingredienserne på nær blåmuslingerne i en gryde, og kog det op under låg. Tilsæt muslingerne og læg låg på. Lad det simre. Ryst gryden indimellem, til alle muslingerne har åbnet sig. Anret på dybe tallerkner. Hæld den varme suppe over muslingerne og slut af med fennikel crudite, den plukkede dild, kørvel og de bagte tomater.