Muslinger i cremet sauce (M)

Moules a la creme: 4 personer

 

Et net muslinger 1 løg
3 fed hvidløg En håndfuld persille
2 dl hvidvin 2½ dl piskefløde
1 citron Salt og peber

Skyl muslingerne og kasser dem, som ikke lukker sig, når du banker på dem, og fjern skægget, som stikker ud fra skallen.

Hak løget og de 3 fed hvidløg.

Svits løget af i en gryde, uden det får for meget farve. Tilsæt 2 dl hvidvin og 3 fed hakket hvidløg. Kog det 3/4 ind.

Tilsæt muslingerne og læg låg på. Lad dem koge i godt 5 minutter, indtil alle har åbnet sig og sluppet kanten af skallen. Vend forsigtigt rundt i dem undervejs. Ryst evt. gryden.

Tag muslingerne op og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Hold muslingerne varme i et fad i en ovn.

Hæld piskefløden ned i gryden, og kog det ind til det tykner let. Tilsæt persillen og smag til med citron, salt og peber.

Anret og hæld saucen over.

 

 

image_pdfimage_print