Suppe med sød kartoffel og gulerod

 

2½ friske røde chilier 2½ løg
5 fed hvidløg  1 kg gulerødder
1 kg søde kartofler 2½ spsk olivenolie til stegning
2 l hønsefond 5 dl piskefløde
2½ limefrugter Salt og peber

Hak chili, løg og hvidløg, og skræl og hak gulerødderne og de søde kartofler. Varm olie og fennikelfrø i en gryde i 2 minutter. Tilsæt grøntsagerne i gryden, og steg dem i 5 minutter. Hæld hønsefond i gryden. Lad grøntsagerne koge under låg, til de er møre. Blend suppen med en stavblender, og tilsæt piskefløde i gryden. Rør rundt, og smag til med lime, salt og peber.

 

 

Topping:

7 forårsløg 2½ dl cremefraiche 18 %

Snit forårsløg fint, og drys det over suppen. Servér med cremefraiche.

                                         

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print