Svampesuppe med blomkål og purløg
1500 g blomkål, renset og skåret i buketter | 75 g smør |
3 skrællede bagekartofler i tern | 300 g hakkede zittauerløg |
450 g rensede svampe skåret i mindre stykker | 15 g olivenolie |
1 1/2 l hønsebouillon | 12 dl sødmælk |
6 dl Karolines Køkken Piskefløde 38% | Salt og peber |
450 g rensede østershatte til fyld i suppen | 30 g hakket purløg |
Tilberedning:
Smelt smørret ved lav varme i gryden sammen med blomkål, kartofler og løg. Læg låg på gryden, og lad grøntsagerne dampe ved lav varme i ca. 10 minutter eller til de er bløde. Rist imens på en meget varm pande alle svampene i lidt olie – gerne ad flere omgange. Sæt halvdelen til side, og hæld resten i gryden.
Tilsæt bouillon og kog suppen op. Tilsæt derefter mælken og kog forsigtigt suppen op igen. Kog suppen igennem i ca. 15 min. eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender og hæld derefter fløden i. Varm suppen igennem og smag til med salt og kværnet peber. Drys med purløg, de resterende svampe og servér med groft brød. (se Koldhævede boller)
20092022