Wasabi – kartoffelsuppe
6 spsk solsikkeolie eller anden neutral olie | 2100 g kartofler |
6 porrer | 3 liter grøntsags-, okse- eller hønsebouillon |
ca. 9 tsk wasabi – pasta | 7 dl piskefløde |
salt og peber | 3 håndfulde peanuts |
6 små rødbeder | purløg |
Sauter porrerne i olien. Hak kartoflerne og sauter dem kort. Tilsæt bouillon og kog til kartoflerne er helt møre, det tager ca. 15 minutter. Blend suppen (du kan evt. også si den, så ser den flottere ud) og varm den op igen. Tilsæt fløde og smag til med wasabi og salt/peber. Kog rødbederne 15 – 20 minutter og skræl dem. Skær dem i helt tykke skiver. Rist peanuts i lidt olie og hak dem groft. Anret suppen i små skåle. Læg 3 – 4 skiver rødbede på og drys med peanuts og purløg.