Andebryst med valnøddesauce og pommes Anna
10 berberiandebryster | 10 dl ande- eller hønsebouillon |
Salt og peber | Timian |
10 små skalotteløg | 2,5 dl portvin |
300 g valnøddekerner | 10 dl fløde |
100 g smør | 10 tsk majsstivelse |
Tør andebrysterne godt, og rids fedtet i rudemønster. Drys med salt og peber. Brun først med fedtsiden nedad på en varm pande, vend, og brun den anden side. Dæmp varmen lidt og steg så igen med fedtsiden nedad i 8 minutter. Vend og steg 8 minutter på den anden side. Tag kødet af og hold det varmt i stanniol i 10 minutter. Andebrysterne vil så være svagt rosa.
Imedens hakkes løggene og valnødderne, som svitses hurtigt i smørret. Tilsæt bouillon, portvin og timian og kog svagt under låg i 15 minutter. Pisk fløde og majsstivelse sammen og pisk det i saucen. Lad den småkoge i 5 minutter. Smag den til.
Skær kødet i tynde skiver lidt på skrå, og læg dem pænt ovenpå saucen.
Tilbehør:
Bønner, som lige har fået et opkog og så er vendt i lidt smør, og canadiske vildris blandet med hvide ris eller råstegte kartofler, er godt til. God fornøjelse…
Mini Pommes Anna med en twist
500 g kartofler | 100 g smør |
2 – 3 kviste frisk rosmarin | Salt |
Friskkværnet peber | En metal muffins form samt sølvpapir |
Skræl kartoflerne og snit dem i så tynde skiver som muligt. Brug f.eks. mandolinjern eller kartoffelskræller for at gøre det lettere.
Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber, imedens det smelter. Når smørret er smeltet, så lad det stå og trække lidt smag i ca. 10 minutter.
Smør hullerne i metal muffinsformen med smør.
Læg nu et lag kartofler i bunden af et af hullerne i formen. Sørg for, at det kommer så godt ud til kanten som muligt. Når der ligger et helt lag, så smørres det med et lag smør.
Læg derefter et nyt lag kartofler ovenpå, men sørg for, at de ligger forskudte af det første lags skiver således, at der kommer små mellemrum imellem skiverne. Smør også dette lag, og fortsæt således til at hele muffinsformen er fyldt.
Pynt med en lille dusk rosmarin på toppen af hver “muffin”.
Pak muffinsformen ind i sølvpapir og stil den i en forvarmet (230 grader) ovn med over og undervarme tændt.
Lad dem bage i 25 minutter med sølvpapiret på (i denne periode smørdampes kartoflerne og bliver bløde). Efter disse 25 minutter fjernes sølvpapiret, og kartoflerne bages så yderligere i 35 minutter til de er gyldne og sprøde på ydersiden. Smørret skal gerne boble i denne periode, da det fritterer kartoflernes yderste skal.
De færdige kartofler kan let vippes op af formen med en kniv. Pas på, du ikke får stukket ind mellem laggene, så de ikke falder fra hinanden.