Fyldt kyllingebryst
18 kyllingebryster uden skind | 300 g soltørrede tomater i olie |
16 fed hvidløg | salt |
olivenolie | 40 g pinjekerner |
400 g frisk mozzarella | 2 dl grofthakket basilikum |
masser af friskkværnet peber |
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande eller et ildfast fad med olie. Læg kyllingebrysterne mellem plastfolie, og bank dem , så de er ca. ½ cm tykke. Del mozzarellaen i to skiver og skær dem ud i ½ cm tykke skiver. Læg mozzarella, basilikum, pinjekerner og soltørrede tomater på hvert kyllingebryst. Pres et fed hvidløg ud over hver og fordel jævnt. Fold enderne sammen og rul brystet stramt sammen og læg dem i bradepanden med åbningen nedad. Drys med rigeligt olivenolie, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter til kyllingerne er saftige og gennemstegte. Servèr med f.eks aspargeskartofler og stuvet spinat
1600 g frosset spinat | 2 grofthakkede løg |
20 g smør | salt og peber |
evt. 2 fed pressede hvidløg | 5 dl fløde |
Tø spinaten op, og pres den let for væde.
Sauter løg og hvidløg i smør til de er gennemsigtige. Tilsæt spinat og fløde, og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.