Lam med lun chutney
2,6 kg lamme inder-filet | 1 tsk olie |
10 fed presset hvidløg | 6 tsk revet frisk ingefær |
Citronsaft af 2 citroner | salt og peber |
Chutney: | Tilbehør: |
5 squash, i små tern | 1,5 kg kartofler |
2 løg i små tern | 1000 g bønner |
1 frisk chili | frisk løvstikke eller persille |
2 dåser halve ferskner | |
8 spsk ferskenlage | |
8 spsk hvid balsamicoeddike | |
4 tsk maizenamel | |
salt og peber |
Rør olien med presset hvidløg, revet ingefær, lidt citronsaft samt salt og peber. Vend fileterne i blandingen.
Skær grønsager, chili og ferskner til chutneyen i små tern. Steg squash, løg og chili i en gryde.
Pisk ferskenlage, balsamicoeddike og maizenamel sammen. Hæld lagen over blandingen og lad det koge, til det tykner. Vend fersknerne i. De må ikke koge ud. Smag til med salt og peber.
Steg lammefileterne i 4 minutter på hver side, og lad dem trække i 5 minutter.
Skrub kartoflerne og nip bønnerne. Kog kartoflerne i letsaltet vand tilsat et par løvstikkeblade, til de er knap møre. Tilsæt bønnerne, de skal have ca. 4 minutter. Hæld vand og løvstikke fra, og vend de kogte kartofler og bønner med finthakket løvstikke.
Skær kødet i lange stykker på skrå og anret dem på en bund af chutney. Server de kogte kartofler og bønner til.