Mørbradbøffer med krydrede blommer
3 svinemørbrad à 600 – 700 g | 1 spsk madolie |
2 spsk smør | Salt og peber |
Krydrede blommer:
1 kg blommer | 1 dl balsamicoeddike |
200 g muskovado-sukker | Friskkværnet peber |
1 stjerneanis | 4 allehånde |
4 kardemommefrø | 10 rosa peberkorn |
Tilbered først blommerne:
Vask og del blommerne i halve og fjern stenene. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Hæld eddike over og drys med sukker og alle krydderierne.
Bag blommerne ved 175o i 40 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend dem rundt i stegemarinaden.
Afpuds dine mørbrad for sener og fedt. Del dem i 2 cm bøffer. Steg dine mørbradbøffer i lidt olie og smør, krydr godt på begge sider med salt og peber og servèr dem med de krydrede blommer og kartoffelspyd.
Sesam og chilikartofler på spyd:
1½ kg kartofler | 4 fed hvidløg |
3 – 4 stilke af mynte | 3 – 4 spsk hvedemel |
3 – 4 spsk sød chilisauce | 2 spsk sesamfrø |
Grilspyd |
Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand, tilsat hvidløg og mynte. Lad kartoflerne køle af. Fugt dem igen let med vand og vend dem i hvedemel, chilisauce og til slut sesamfrø. Sæt kartoflerne på grillspyd og gril dem i 7 – 10 minutter, til de er sprøde og gyldne på alle sider.