Tandoori laks M
Laks (så meget du kan spise)
Mariner laksen i to spsk tandoori og bag den i ovnen ved 70 grader til den rammer 45 grader, hvor den er tykkest.
Mango chutney:
1 stk moden mango | 2 stk løg |
1 fingerspids ingefær, hakket fint | 2 fed hvidløg |
1 stk kanel | 2 stk stjerneanis |
5 stk limeblade | 2 stk laurbær |
4 stk kardemomme | 2 dl æbleeddike |
1 dl sukker | ½ tsk salt |
1 frisk æble |
Hak alt som kan hakkes groft, hæld det i en gryde og lad det simre til det bliver tykt, pas på det ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, fisk krydderierne op, når du skal bruge chutneyen, ikke før. Tilsæt lidt hakket æble inden servering.
Yoghurt:
Rør yoghurt med spidskommen, koriander, limesaft og lidt salt.
Nahn brød:
1½ mælk | 150 g yoghurt |
2 tsk sukker | 20 g gær |
2 olie | 1 æg |
½ tsk salt | 350 g hvedemel |
100 g grahamsmel | 2 tsk bagepulver |
Spidkommen, fennikelfrø | olivenolie |
Bland mælk, yoghurt, sukker og rør gæren ud heri. Tilsæt så olie, æg og salt. Bland melet med bagepulver. Tilsæt lidt over halvdelen i skålen med de øvrige ingredienser, og rør rundt. Hæld resten af melet ud på bordet. Tilsæt dejen og ælt til det slipper bordet, tilsæt evt. mere mel om nødvendigt.
Lad det hæve tildækket, indtil det når dobbelt størrelse. Del i 5 dele og rul dem flade. Prik med en gaffel, pensle med olie og drys med krydderier. Bag på 250 grader 5 – 8 min.