Stegt mørbrad med kållasagne, sennepssauce og bagte løg

4 svinemørbrad, ca. 500 g pr. stk 2 tsk fint salt
Peber 40 g smør

 

Bagte løg:

10 løg, ca. 550 g 4 rosmarinstilke
1 spsk olivenolie 6 spsk eddike, evt. sherryeddike

Kållasagne:

4 spidskål 200 g vesterhavsost
Frisk estragon 1 tsk olivenolie

Sennepssauce:

14 skalotteløg 4 tsk smør
14 spsk dijonsennep 2 dl hvidvin
4 dl piskefløde 6 dl hønsefond

Tænd ovnen på 160 grader.

Pil løg og skær i halve. Læg løgene på et stykke alufolie med rosmarin. Dryp olie over og fold alufoliet sammen om det. Bag løgene i ca. 50 minutter, til de er bløde. Kom de bagte løg i en skål – uden rosmarinstilke – og smag til med salt og sherryeddike. Hold løgene lune indtil de skal serveres.

Fjern de yderste grove blade fra kålen. Pil kålbladene fra stokken og blancher dem i kogende letsaltet vand i ca. 2 – 3 minutter. Kom straks kålbladene i koldt vand, når de er møre. Tør kålbladene godt af med et viskestykke, så de bliver helt tørre. Riv osten fint. Skyl estragon, pluk bladene fra stilken og hak dem. Vend ost og estragon sammen.

Find en bradepande som alt kålen kan være i, og pensl den med olie. Byg kållasagnen op med lag af kål og revet ost med estragon, krydr med salt undervejs. Bag kållasagne i ca. 45 minutter. Stil lasagnen i pres med noget tungt ovenpå, når den er bagt færdig. Afkøl lasagnen og skær den ud i firkanter. Varm dem ved 120 grader i ca. 10 minutter inden servering.

Fjern bimørbrad og sølvsener på mørbraderne og afpuds for sener, fedt og hinder. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad det stå i minimum 15 minutter (se tip). Varm smør på en pande ved god varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun hurtigt mørbraderne på alle sider, 1 – 2 minutter i alt. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter. Kødet er færdigt, når centrumstemperaturen er 62 – 65 grader.

Pil skalotteløgene og hak dem groft. Varm smør i en gryde ved god varme, smørret skal bruse af og være gyldent. Steg løgene i et par minutter. Tilsæt sennep og steg yderligere i ca. 1 minut. Hæld hvidvinen ved og lad saucen koge, til hvidvinen er kogt helt væk. tilsæt fløde, vand og bouillonterning og kog saucen til den er tyk. Blend saucen glat med en stavblender og smag til med salt og peber.

 

 

image_pdfimage_print