Grydestegt svinekam med hvidvin, hvidløg, fennikel og rosmarin.

19149ee957e4498faea116a92548c54e_470x296_Marineret-svinekam[1]

4 kg svinekam salt og peber
3 spsk fennikel smør/olivenolie
20 fed hvidløg frisk rosmarin
12 laurbærblade 3 fennikelknolde
300 g smør til montering 1½ flaske hvidvin

Krydder med salt og peber. Rul stegen i fennikelfrø. Brun stegen i smør og olie i en stegegryde. Tilsæt fennikel i skiver, hvidløg, krydderurter og vin. Låg på og bag ved 200 grader i ca. 1½ time. Tag stegen ud og lad den hvile. Sigt fonden og monter den med smør.

Grønsagsquiche:

400 g løg 1200 g squash
1 kg gulerødder 2 spsk olie
8 fed hvidløg 8 spsk hakket basilikum
8 spsk  hakket oregano 400 g cheddar
18 spsk revet parmesan 250 g hytteost
8 æg 8 spsk citronsaft
salt og peber 16 spsk rasp

Hak løg. Riv squash og gulerødder på den grove side af et råkostjern. Sauter grønsagerne i olie sammen med hvidløg. Kom sauteen op i en skål. Tilsæt hakkede krydderurter, ost, æg og citron. Smag til med salt og peber. Kom massen i et ildfast fad og drys med rasp. Bag ved 185 grader.

image_pdfimage_print