Honningglaceret kyllingebryst med timian sauce og kartoffelroulade
(8 personer)
9 kyllingebryster | smør til stegning |
½ fl. rødvin | 2 dl honning |
Kyllingebrysterne brunes og lægges i en bradepande. Rødvin og honning koges ind til sirup. Siruppen hældes over kyllingebrysterne og sættes i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Timiansauce:
1 liter kyllingefond | 4 kviste timian |
50 g smør | 1 løg |
100 g smør til montering |
Løgene skæres i små tern og sauteres i smørret sammen med timian. Tilsæt fond og kog det godt igennem. Saucen sigtes og monteres med smør.
Kartoffelroulade:
750 g kartofler | 3 æggeblommer |
150 g reven ost | salt og peber |
375 g frossen spinat | 3/4 bk Philadelphia |
1 rød peber |
Kartoflerne rives og blandes med æggeblommer, revet ost, salt og peber. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir, der er placeret på en plade til ovnen. Massen bages ved 200 grader i ca. 25 minutter, til den er lysebrun. Spinaten tøes op, og vandet presses fra. Den røde peber skæres i tern og blandes med spinat og philadelphiaosten. Massen smørres oven på kartoffelbunden og rouladen rulles sammen. Rouladen bages igen i ca. 5 minutter.
Kan evt. serveres sammen med grønne ærter/bønner.