Kyllingebryst med risotto, svampesalat og lun vinagrette

Kyllingebryst:

Kyllingebryst med risotto.jpg-for-web-small

18 kyllingebryster 5 fed hvidløg
1 bk bredbladet persille Salt og peber

Pluk bladene af persillen og skær hvidløg i tynde skiver. Læg persille og hvidløg under skindet på kyllingebrysterne og brun på en varm plade. Kyllingebrysterne drysses med salt og peber og steges færdige i ovnen.

Risotto:

3 skalotteløg 24 dl vand
6 dl kyllingefond 300 g smør
10 dl risotto-ris 3 dl parmasan
salt og peber evt. krydderurter

Pil og hak løgene fint. Kog vandet sammen med fond og stil det til side. Sauter løgene i lidt smør og tilsæt risene. Sauter til de bliver klare. Tilsæt 6 dl af fonden og rør rundt. Tilsæt evt. mere fond under kogning og omrøring efter behov. Når risene er møre tilsættes resten af smørret og osten og evt. krydderurter.

Salat:

3 lola roso 1 bk rucola
4 fed hvidløg 5 skalotteløg
750 g svampe 2 spsk olivenolie
Salt og peber

Skyl salat og riv i mindre stykker. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og svits dem sammen med svampene i olie på en varm  pande. Hak løgene og vend salat og løg i de varme svampe og smag til med salt og peber.

Vinagrette:

6 spsk sukker 2½ dl balsamico
3 spsk konc. kyllingefond 4½ dl olivenolie
3 skalotteløg peber

Pil og hak løgene fint. Smelt sukkeret og tilsæt balsamico og rør fonden i.  Tilsæt forsigtigt olien lidt efter lidt. Tilsæt løg og smag til med peber.

image_pdfimage_print