Barderet mørbrad med græskarsalat
4 stk afpudsede svinemørbrad | salt og peber |
2 glas soltørrede tomater | 1/5 tsk chiliflager |
4 fed hvidløg | 200 g valnødder |
3 dl olivenolie | 2 tsk salvie |
18 skiver parmasanskinke |
Brun mørbraden i lidt af olien, til den er brun på alle sider. Tag den af varmen og afkøl. Blend tomaterne med chili, hvidløg, nødder og så meget olie, at det bliver til en grød. Smør tomatmassen på den brunede mørbrad. Læg salviebladene på og vikl skinken rundt om. Steg den færdig i ovnen ved 190 grader i 20 minutter.
Salat:
1 Hokkaido græskar | 1 spidskål |
6 æbler | 1 – 2 lime |
3 spsk olivenolie | 2 tsk salvie |
3 fed hvidløg | salt og peber |
Flæk græskarret og tag kernerne ud. Skær kødet fra, og skær det i tern. Snit spidskålen fint og drys med lidt salt. Skær æblerne i tynde både uden kærnehus og dryp citronsaft over, så de ikke bliver brune. Kom olien i en stor pande og steg hakket hvidløg og salvie kort i olien. Tag det op og steg græskarternene, til de er møre i kanten. Kom salvie og hvidløg på panden igen, smag til med salt og peber og sluk.
Dressing:
6 tsk honning | 3 tsk dijonsennep |
6 spsk mørk balsamicoeddike |
Rør en dressing af honning, dijonsennep og balsamicoeddike. Skyl spidskålen, så den ikke er så salt, og bland den med æblebåde og græskar og dryp dressingen over. Serveres med krydderbagte kartoffelbåde.