Grydestegt svinekam med hvidvin, hvidløg, fennikel og rosmarin.
4 kg svinekam | salt og peber |
3 spsk fennikel | smør/olivenolie |
20 fed hvidløg | frisk rosmarin |
12 laurbærblade | 3 fennikelknolde |
300 g smør til montering | 1½ flaske hvidvin |
Krydder med salt og peber. Rul stegen i fennikelfrø. Brun stegen i smør og olie i en stegegryde. Tilsæt fennikel i skiver, hvidløg, krydderurter og vin. Låg på og bag ved 200 grader i ca. 1½ time. Tag stegen ud og lad den hvile. Sigt fonden og monter den med smør.
Grønsagsquiche:
400 g løg | 1200 g squash |
1 kg gulerødder | 2 spsk olie |
8 fed hvidløg | 8 spsk hakket basilikum |
8 spsk hakket oregano | 400 g cheddar |
18 spsk revet parmesan | 250 g hytteost |
8 æg | 8 spsk citronsaft |
salt og peber | 16 spsk rasp |
Hak løg. Riv squash og gulerødder på den grove side af et råkostjern. Sauter grønsagerne i olie sammen med hvidløg. Kom sauteen op i en skål. Tilsæt hakkede krydderurter, ost, æg og citron. Smag til med salt og peber. Kom massen i et ildfast fad og drys med rasp. Bag ved 185 grader.