Kalvecoulotte med kartoffel-baconquiche og whiskysauce

Kalvecoulotterne afpareres og brunes. Krydder med salt og peber og steg dem færdige i ovnen ved 180 grader i ca, 20 – 30 minutter (60 grader).

Whiskysauce:

Kalvecoulotte.jpg-for-web-small

100 g smør 3 løg
3 ds tomatpurè 1 liter fløde
7 dl fond 1½ dl whisky
1½ tsk salt 1½ tsk peber
1½ tsk sukker

Løgene hakkes og sauteres i smørret. Tilsæt tomatpurè og varm det godt igennem. Hæld fonden på og reducer det en smule. Tilsæt fløde og sukker og kog saucen godt igennem. Whiskyen tilsættes og saucen varmes igennem. Smag til med salt og peber.

Kartoffel-baconquiche:

Dej:

560 g mel 1 tsk salt
90 g smør 3,75 dl vand

Dejen rulles tyndt ud og fordeles i smurte tærteforme.

Fyld:

600 g kartofler 375 g bacon i tern
9½ dl mælk ½ dl fløde
8 æg 8 æggeblommer
1 pt hakket persille 250 g revet ost
1½ tsk salt 1½ tsk peber

Kartoflerne skrælles, skæres i små stykker og koges. Bacon steges til den er sprød. Kartoflerne og bacon fyldes i tærteformene, og resten af ingredienserne (minus ost) røres sammen og hældes over. Drys osten over og bag ved 180 grader i ca. 35 – 45 minutter.

image_pdfimage_print