Kalvecoulotte med kartoffel-baconquiche og whiskysauce
Kalvecoulotterne afpareres og brunes. Krydder med salt og peber og steg dem færdige i ovnen ved 180 grader i ca, 20 – 30 minutter (60 grader).
Whiskysauce:
100 g smør | 3 løg |
3 ds tomatpurè | 1 liter fløde |
7 dl fond | 1½ dl whisky |
1½ tsk salt | 1½ tsk peber |
1½ tsk sukker |
Løgene hakkes og sauteres i smørret. Tilsæt tomatpurè og varm det godt igennem. Hæld fonden på og reducer det en smule. Tilsæt fløde og sukker og kog saucen godt igennem. Whiskyen tilsættes og saucen varmes igennem. Smag til med salt og peber.
Kartoffel-baconquiche:
Dej:
560 g mel | 1 tsk salt |
90 g smør | 3,75 dl vand |
Dejen rulles tyndt ud og fordeles i smurte tærteforme.
Fyld:
600 g kartofler | 375 g bacon i tern |
9½ dl mælk | ½ dl fløde |
8 æg | 8 æggeblommer |
1 pt hakket persille | 250 g revet ost |
1½ tsk salt | 1½ tsk peber |
Kartoflerne skrælles, skæres i små stykker og koges. Bacon steges til den er sprød. Kartoflerne og bacon fyldes i tærteformene, og resten af ingredienserne (minus ost) røres sammen og hældes over. Drys osten over og bag ved 180 grader i ca. 35 – 45 minutter.