Kartoffelgratin (M)
Tartiflette: 4 personer
400 g bacon | 8 skiver røget skinke |
3 løg | 6 fed hvidløg |
2 dl hvidvin | 2 tsk tørret timian |
1 kg kartofler | 1/2 l fløde |
1 stk citronskal | 2 håndfuld hakket persille |
1 stk reblochon eller tallegioca (300 g ost) | Salt/peber |
Kog kartoflerne møre i saltet vand og køl dem af og skær dem i skiver.
Skær bacon ud og rist det gyldent. Tilsæt hakket løg og timian. Steg det til det hele er gyldent. Køl det let af og bland det med 2/3 af persillen og reven citronskal.
Læg den ene halvdel af kartoflerne i et ildfast fad.
Fordel løg og bacon og krydr med salt og peber. Læg skinken på, og så resten af kartoflerne og hæld fløden over.
Flæk osten og læg den på. Sæt det hele i ovnen i ca. 40 min. på 175 grader.