Kofta i currysauce
Kofta betyder kødbolle. Både kofta i currysauce og kofta med spinatsauce hører til blandt mine livretter. Når kødet steges, kommer aromaen fra de forskellige krydderiurter og krydderier virkelig til sin ret. Til mine unger dropper jeg chilien og sætter farsen på spyd.
Kofta:
1 kg hakket oksekød | 1 tsk salt |
1 strøget tsk chilipulver | 1 tsk stødt spidskommen |
1 tsk garam masala | 1 lille knold revet ingefær |
1/2 finthakket forårsløg | 1 håndfuld frisk koriander |
1/2 dl havregryn |
2 store løg i tern | 2 fed presset hvidløg |
5 spsk olie | 2 store tomater i tern |
1 dl yoghurt naturel | 1/2 tsk salt |
1/2 tsk chilipulver | 1/4 tsk gurkemeje |
1 tsk paprika | 1 kanelstang |
5 dl vand |
Fremgangsmåde:Currysauce:
Rør kødet med de øvrige ingredienser og form farsen til små kødboller. Kom evt. et æg i, hvis kødet er meget magert. Steg løg og hvidløg gyldne i olie. Brug gerne en wok, der giver kødbollerne god plads – ligger de for tæt, smuldrer de let. Tilsæt tomater, yoghurt, krydderierne og 2 dl vand og lad det simre, til olien syner på overfladen. Læg kødbollerne forsigtigt i saucen og lad dem simre med i 20 minutter. Vend forsigtigt kødbollerne undervejs, så de steges igennem uden at gå i stykker. Når kødbollerne virker faste, tilsættes yderligere 3 dl vand. Lad retten simre i yderligere i 20 minutter under låg.
Pynt med frisk koriander og server med basmatiris og raita.